SYSTEM HACCP WDRAŻANIE DOKUMENTACJA system haccp

haccp obsługa wdrażanie, system haccpprzejście do haccp zielona góra lubuskie szkolenia, system haccp

SYSTEM wdrażanie, analiza haccp system haccp, system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli, zielona góra, system haccp

punkty krytyczne system haccp, wdrażanie, bezpieczeństwo żywności haccp materiały higiena personelu system haccp, haccp polska, zielona góra

system wdrażanie, hazard analysis and critical control points system haccp, kurs haccp kursy, system haccp, system haccp, zielona góra
wdrażanieksięga haccp system haccp, księga haccp program szkolenia haccp żywienie zbiorowe wdrażanie, zielona góra, bezpieczeństwo procesu produkcji proces haccp materiały

haccp zielona góra haccp polska wdrażanie haccp lubuskie haccp dolnośląskie haccp wrocław wdrażanie, zielona góra, haccp konspekt haccp instruktaż haccp kursy haccp wdrażanie haccp cele haccp dokumentacja haccp szkolenie

|haccp | system haccp, wdrażanie, hazard analysis and critical control points wdrażanie| polska haccp | zielona góra HACCP | lubuskie haccp | wdrażanie, lubuskie haccp | szkolenia haccp | CCP | wdrażanie haccp wdrażanie | system haccp, księga haccp księga | szkolenia dla kierowników | ZIELONA GÓRA | OCENA RYZYKA | LUBUSKIE |

 
FIRMA BHPEX
 Strona Główna
 Usługi
 Szkolenia
 Nadzór
 Kontakt
ŻYWNOŚĆ
 System HACCP
 Dobre praktyki
 Dokumentacja HACCP
BHP
 Instrukcje BHP
 Karty ryzyka
 Ocena ryzyka
OCHRONA PPOŻ.
 Instrukcje ppoż.
 Instrukcja bezpieczeństwa
SKLEP
 Znaki bhp
 Znaki ppoż.
 Znaki ewakuacyjne
Sklep internetowy
www.bhpex.pl
Prawa zastrzeżone BHPEX 1997
System HACCP analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli.

Pełna oferta: haccp.bhpex.pl

 

Od przystąpienia Polski do Unii Europejskiej system HACCP stał się obowiązkowy we wszystkich obszarach produkcji i przetwórstwa żywności a także obrotu żywnością bez względu na wielkość przedsiębiorstwa i rodzaj prowadzonej działalności.

 

 

Firma bhpex pomoże wam opracować odpowiednią dokumentację i wdrożyć system HACCP zgodnie z normami europejskimi.

 

 

Pamiętaj, że system HACCP to nie tylko:

  • zapewnienie bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumenta;
  • spełnienie i dostosowanie się do wymogów obowiązującego prawa to także:
  • poprawa wizerunku firmy;
  • zwiększenie konkurencyjności na rynku;

Zakład, który posiada prawidłowo wdrożony system HACCP jest potencjalnie zakładem niskiego ryzyka zagrożenia zdrowia konsumentów. Stąd też kontrole prowadzone przez organy urzędowej kontroli żywności nie muszą w nim być tak częste, jak w zakładach nie spełniających stosownych wymogów GHP/GMP i zasad HACCP. Nie czekaj nim będzie zbyt późno. Skontaktuj się z jednym z wielu konsultantów firmy bhpex [kontakt]

 

 

Pewnie zadajesz sobie pytania:

  • po co to wszystko, skoro dotychczas nie było to obowiązujące a nie obserwowano większych problemów z bezpieczeństwem żywności.

  • Komu to potrzebne, czy nie doprowadzi to do likwidacji polskich przedsiębiorstw?

  • Czy nie jest to tworzenie nadmiernej biurokracji?

     

    Otóż z firmą bhpex zrobisz to najtaniej na rynku więc nie musisz się martwić o koszty. Jeśli nadal nie jesteś przekonany to przytoczymy pewien przykład:

     

    /czerwiec 2001/ "Bydgoszcz - około 50 osób trafiło do bydgoskich szpitali po spożyciu ciasta drożdżowego z budyniem. Wypiek prawdopodobnie był zakażony salmonellą - poinformował bydgoski Sanepid. Wszyscy chorzy jedli wcześniej placek drożdżowy z kremem budyniowym, wyprodukowany w jednej z ciastkarni. Ciastkarnia została zamknięta przez Sanepid i poddana badaniom.   źródło PAP 2001-06-26

    Wysokość kar....?

     

     

    Korzyści wdrożenia systemu HACCP

    1. Korzyści w aspekcie ochrony zdrowia:
      • zwiększenie troski o standardy higieniczne zakładów i jakość produkcji, a w konsekwencji do podniesienia bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej produkowanej żywności;

      • poprawa zdrowia publicznego;
      • skuteczniejsza i ukierunkowana kontrola żywności;
      • zmniejszenie nakładów na ochronę zdrowia ludności;
      • ułatwienie handlu;

       

    2. Korzyści dla przemysłu i handlu;
      • zwiększenie zaufania konsumentów;
      • zmniejszenie kosztów ubezpieczeń i postępowania prawnego;
      • poprawa zgodności produktu z wymogami;
      • zwiększenie zaangażowania kierownictwa w sprawy bezpieczeństwa żywności;
      • zmniejszenie ryzyka związanego z działalnością przedsiębiorstwa;
      • podniesienie świadomości i wiedzy załóg w zakładach spożywczych;
      • poprawa organizacji pracy w zakładach i zwiększenie ich efektywności;
      • obniżenie lub minimalizacja kosztów wadliwości lub zaniedbań;

       

    3. Korzyści dla konsumentów;
      • zmniejszenie zagrożenia chorobami przenoszonymi na drodze pokarmowej;
      • zwiększenie zaufania dla producentów;


    4. Warto zatem pamiętać, że system HACCP:
      • chroni interesy konsumenta zapewniając mu bezpieczną żywność;
      • chroni interesy producenta lub sprzedawcy żywności pozwalając mu udowodnić, że prawidłowo prowadzi swą działalność.

     

     

    Pełna oferta systemu haccp znajduje się pod adresem:

    haccp.bhpex.pl

     

strona główna | o firmie | szkolenia | nadzór | System HACCP | kontakt

HACCP | BHP | Ochrona ppoż. | Pomiary bhp | Systemy ISO| Usługi remontowe | Serwis gaśnic i hydrantów | Sklep bhp i ppoż. | WSB |